Hautauspalvelut

Hautauspalvelut

Hautajaisten suunnittelua yli 40 vuoden kokemuksella

Ammattitaitoisen henkilökuntamme avulla asiakkaamme saavat surunkin keskellä hoidettua välttämättömät järjestelyt mahdollisimman vaivattomasti. Autamme arkun valinnassa, siunaustilaisuuden järjestämisessä ja muissa hautajaisiin liittyvissä asioissa.

Hautauspalvelu Jyväskylä - saattueauto

Joustavaa palvelua

Hautauspalvelumme on avoinna arkisin klo 9 – 18 ja viikonloppuisin ajanvarauksella. Henkilökohtaisen palveluajan voi varata puhelimitse numerosta 014 614 561 tai sähköpostitse asiakaspalvelu (ät) marjattaryynanen.fi.

Hautaustoimistossamme on laaja valikoima arkkuja ja tuhkauurnia. Hautauspalvelumme sisältää vainajan arkkuunhuollon, vainajan paidan ja sukat sekä niiden pukemisen, rintakukat ja kuljetukset. Kauttamme voi tilata myös siunaustilaisuuden kukka-asetelmat ja sidontatyöt, muistotilaisuuden järjestelyt, pitopalvelun, hautakiven ja kivenkaiverrukset.

Arkut ja tuhkauurnat

EKOARKUT

Kaikki myynnissä olevat arkkumallimme täyttävät nykyisten sertifikaattien ekologiavaatimukset ja ovat näin ollen turvallinen valinta myös ympäristömme kannalta. Lisätietoa arkkujen ympäristöystävällisyydestä löytyy SHT-Tukun kotisivuilta.

JALOPUUARKUT

Jalopuuarkut tehdään käsityönä tavallisesti männystä tai koivusta. Saatavilla on myös tammi- ja tervaleppäarkkuja. Käytettävä puu valitaan tarkasti, ja pintakäsittelyt ja hionnat tehdään käsin. Värejä on yli 10 erilaista, esimerkiksi patinoitunut honka ja keloharmaa.

VERHOILLUT ARKUT

Arkut verhoillaan aina käsityönä. Suosituimpia kankaita ovat pellava, silkki, puuvilla ja villa, ja kaikki kangaslaadut ovat luonnon materiaaleja ja soveltuvat sekä arkkuhautaukseen että tuhkautukseen. Verhoilu on sileä tai säteinen, ja siihen voi liittää tupsuja, hapsuja tai nauhoja. Lisätietoja arkuista löytyy SHT-Tukun kotisivuilta

TUHKAUURNAT

Uurnamalleja on hyvin erilaisia, mm. puisia, keraamisia, lasisia sekä alumiinisia. Maahan laskettavien materiaalin täytyy olla maatuva. Kolumbaarioon eli hautaholviin laitettava uurna on oltava maatumaton, esim. keraaminen tai alumiini. Uurnan voi valmistaa myös itse.

Tuhkaus tapahtuu siunaustilaisuuden jälkeisellä viikolla Jyväskylän krematoriossa. Tuhkauurna luovutetaan omaisille tuhkauksen jälkeen noin 2 viikon kuluttua.  Uurna voidaan haudata maahan tai hautausmaan kolumbaarioon (uurnaholviin) tai tuhkat voi sirotella esimerkiksi hautausmaan muistolehtoon sirottelualueelle. Tuhkauksessa tarvitaan sekä arkku että uurna. Lisätietoja tuhkauksesta löytyy Jyväskylän seurakunnan sivuilta.

Ruumisarkku, valkoinen
Ruumisarkku

Muut palvelut

HAUTAJAISKUKAT

Kuvagalleriamme kuvastoissa on kuvia hautajaiskukista ja surusidontatöistä sekä hintahaarukka kyseiselle kukkalaitteelle. Lisää vaihtoehtoja löytyy myymälämme kansioista. Surusidontaan kuuluvat hautakimput, kukkavihot, seppeleet, arkun koristeet sekä kappelin ja muistotilaisuuden kukat.

MUISTOLAUSEET JA SURUVÄRSSYT

Olemme koonneet yhteen kauneimpia muistosanoja vuosien varrelta. Muistolause liitetään hautajaisten surukimppuun tai seppeleeseen kortille tai nauhalle, ja sitä voidaan käyttää myös sanomalehtien kuolinilmoituksissa.

hautajaiskukat

Muistollesi.fi

Uudenlainen kuvallinen kuolinilmoitus henkilöstä.

Muistollesi.fi -sivusto on tarkoitettu koko maan kattavaksi riippumattomaksi palveluksi, jonne omaiset voivat halutessaan antaa julkaistavaksi vainajasta kuvan ja syntymä- sekä kuolinpäivätiedot sekä perinteisen kuolinilmoituksen.

Sivustolle voi laittaa vainajan oman kuvan tai valita kuvapankista valmiin maisemakuvan. Sivustolle voi lisäksi laittaa kuolinilmoituksen sekä muistorunon tai muun muistotekstin.

Sivuston kuolinilmoitus säilyy kauemmin kuin perinteinen sanomalehti-ilmoitus ja sen jakelu eli levikki on maan kattava, se on nykyaikainen viestintätapa.

Tälle sivustolle jätetty ilmoitus on ilmainen kaikille Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n jäsenyrityksien asiakkaille.

Hautaustoimisto palvelee

Vuonna 2017 Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry juhli 75:ttä toimintavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi Liitto on tehnyt videon, joka kertoo hautaustoimistojen palveluista. Siinä kuvataan liiton jäsenliikkeiden ammattimaista kokonaispalvelua tuotteineen.

Videon tarkoitus on nostaa esille hautajaisten ja niiden suunnittelun merkitystä.

Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n jäsenliikkeet toimivat omaisten parhaaksi korkeimmalla mahdollisella osaamisella ja laadulla.

Hautaustoimisto Marjatta Ryynäsen ruumisauto

Palveluhinnastomme

520,00 – 1350,00 €

780,00 – 3000,00 €

75,00 – 450,00 €

45,00 – 65,00 €

120,00 €
(Jyväskylän alueella, max. 30 km)

200,00 €
(odotusajalla Jyväskylän alueella)

Hinnat sis. alv 24 %