Hautajaiset – hautauspalvelumme

 

SaattueautommeTarjoamme hautajaisten suunnittelua yli 30 vuoden kokemuksella. Ammattitaitoisen henkilökuntamme avulla asiakkaamme saavat surunkin keskellä hoidettua välttämättömät järjestelyt mahdollisimman vaivattomasti. Autamme arkun valinnassa, siunaustilaisuuden järjestämisessä ja muissa hautajaisiin liittyvissä asioissa.

Voit asioida hautaustoimistossamme myös viikonloppuisin

palvelemme joka päivä klo 9:00 – 18:00, lauantaisin ja sunnuntaisin parhaiten etukäteen sovittuna ajankohtana, varaa henkilökohtainen palveluaika puhelimitse 050 – 368 56 34 tai sähköpostitse asiakaspalvelu[at]marjattaryynanen.fi.

Hautaustoimistossamme on laaja valikoima arkkuja ja tuhkauurnia. Hautauspalvelumme sisältää vainajan arkkuunhuollon, vainajan paidan ja sukat sekä niiden pukemisen, rintakukat ja kuljetukset. Kauttamme voi tilata myös siunaustilaisuuden kukka-asetelmat ja sidontatyöt, muistotilaisuuden järjestelyt, pitopalvelun, hautakiven ja kivenkaiverrukset.

Hautakivet: Polar Granit

Kaiverrukset: Rahom

Ekoarkut

Kaikki myynnissä olevat arkkumallimme täyttävät nykyisten sertifikaattien ekologiavaatimukset ja ovat näin ollen turvallinen valinta myös ympäristömme kannalta. Lisätietoa arkkujen ympäristöystävällisyydestä löydän mm. http://www.sht-tukku.fi/sivu.tmpl?sivu_id=305

Jalopuuarkut

Jalopuuarkut tehdään käsityönä tavallisesti männystä tai koivusta. Saatavilla on myös tammi- ja tervaleppäarkkuja. Käytettävä puu valitaan tarkasti, ja pintakäsittelyt ja hionnat tehdään käsin. Värejä on yli 10 erilaista, esimerkiksi patinoitunut honka ja keloharmaa.

Verhoillut arkut

Arkut verhoillaan aina käsityönä. Suosituimpia kankaita ovat pellava, silkki, puuvilla ja villa, ja kaikki kangaslaadut ovat luonnon materiaaleja ja soveltuvat sekä arkkuhautaukseen että tuhkautukseen. Verhoilu on sileä tai säteinen, ja siihen voi liittää tupsuja, hapsuja tai nauhoja. Lisätietoja arkkujen kuvioiden ja raaka-ainevalintojen symboliikasta löydätte SHT-Tukun sivuilta.

Tuhkauurnat

Uurnamalleja on hyvin erilaisia, mm puisia, keraamisia, lasisia sekä alumiinisia. Maahan laskettavavien materiaalin täytyy olla maatuva. Kolumbaarioon eli hautaholviin laitettava uurna on oltava maatumaton, esim. keraaminen tai alumiini. Uurnan voi valmistaa myös itse.

Tuhkautus tapahtuu siunaustilaisuuden jälkeisellä viikolla Jyväskylän krematoriossa. Tuhkauurna luovutetaan omaisille tuhkautuksen jälkeen noin 2 viikon kuluttua.  Uurna voidaan haudata maahan tai hautausmaan kolumbaarioon (uurnaholviin) tai tuhkat voi sirotella esimerkiksi hautausmaan muistolehtoon sirottelualueelle. Tuhkautuksessa tarvitaan sekä arkku että uurna. Lisätietoja tuhkautuksesta löydätte Jyväskylän seurakunnan nettisivuilta.

Arkkutoimittajia

SHT-Tukku

Mansikkamäki Oy

Hautajaiskukat

Kuvagalleriamme kuvastoissa on kuvia hautajaiskukista ja surusidontatöistä sekä hintahaarukka kyseiselle kukkalaitteelle. Lisää vaihtoehtoja löytyy myymälämme kansioista. Surusidontaan kuuluvat hautakimput, kukkavihkot, seppeleet, arkun koristeet sekä kappelin ja muistotilaisuuden kukat.

Muistolauseet ja suruvärssyt

Olemme koonneet yhteen kauneimpia muistosanoja vuosien varrelta. Muistolause liitetään hautajaisten surukimppuun tai seppeleeseen kortille tai nauhalle, ja sitä voidaan käyttää myös sanomalehtien kuolinilmoituksissa.

Värssytiedosto (pdf)